D ZOO objavili singl

Pobednici u kategoriji najbolji bend sa teritorije Srbije na prošlogodišnjoj Gitarijadi u Zajecaru, D Zoo iz Subotice, plasirao je novi singl sa nedavno objavljenog albuma “Treca armija treceg sveta” kao uvertiru u predstojece nastupe u okviru Gitarijada Promo Tour.

D Zoo su prvi zvanicni album objavili 14. marta pod etiketom PGP-a, kao deo nagradnog paketa koji im pripada za najviši plasman na Gitarijadi. Za prvi singl odabrali su numeru “Zemlja nicega”, a kao drugi singl upravo su objavili pesmu “Zip”.

[youtube id=”wFgTDEVpPl8″]

“Zip”, “Zemlja nicega” kao i druge pesme sa albuma prvenca ova suboticka petorka predstavice u okviru promotivne turneje Gitarijade koja pocinje 1. aprila u Sofiji, nastavlja se u Custendilu i Skoplju, a potom u Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Velenju, itd. Albumu “Treca armija treceg sveta” prethodilo je demo izdanje pod nazivom “Welcome to D Zoo” iz 2012. godine, a pobedi na Gitarijadi uspešni nastupi na takmicarskim festivalima Omladina 2012 (nagrada za najbolji tekst), BARF 2013 (nagrada za najbolju interpretaciju) i BDFL 2014 (prva nagrada novinarskog žirija i drugo mesto u generalnom plasmanu). Clanovi benda još ranije su izjavili da “Zajecarska gitarijada u pravom smislu brine o svojim bendovima” uz preporuku kolegama da se prijave na konkurs za 49. izdanje ovog festivala koji je u toku i otvoren je do 22. maja.

autor: D.J.

[youtube id=”uiYUSgib7Oo”]

zipp-d-zoo-2015