Dokumentarac o bendu The Clash

podeli sa prijateljima ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Televizija BBC za Novu godinu premijerno je emitovala dokumentarni film “The Clash: New Year’s Day ’77” koji je režirao čuveni Julien Temple, a sastoji se od nikad viđenih filmskih materijala sa nastupa The Clash u klubu Roxy 01.01. 1977. Ovi video zapisi smatraju se najstarijim “Live” snimkom benda The Clash.

Film  “The Clash: New Year’s Day ’77” u kome možete pogledati intervjue i neke druge snimke iz 1977. godine bio je na streamu na internet stranici BBC, a sada je dostupan i   putem stranice Include Me Out  Marka Keogha.

clash-620

The Clash je osnovan 1976. a postavu su činili Joe Strummer (vokal), Mick Jones (gitara), Paul Simonon (bas), Topper Headon (bubnjevi) . Iste godine nastupaju  kao predgrupa legendarnom bendu Sex Pistols, čime su ozvaničili svoju pojavu na pank sceni, a prvi album izdaju 1977. godine.

Njihov treći album “London Calling” iz 1979. proglašen je od časopisa “Rolling Stone” za najbolji album osamdesetih i uvršten je  među 500 najboljih albuma svih vremena na visoko osmo mesto. Bend je trajao do 1986. godine, a njihove kompozicije kasnije je izvodio na svojim nastupima frontmen Joe Strummer sve do svoje smrti 2002. godine.

Tags: