Novi album rock sastava Blondie

podeli sa prijateljima ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Legendarni američki rok sastav “Blondie” objavio je 13. maja 2014.  svoj novi, dvostruki album “Blondie 4(0) Ever”, obeleživši tako četiri decenije postojanja.

Album se sastoji od dva CD-a – “Greatest Hits: Deluxe Redux” sa 11 njihovih najvećih hitova i “Ghosts Download” koji je njihov 10. studijski album, a sadrži 12 novih pesama i verziju čuvene numere “Relax” grupe “Frankie Goes to Hollywood”.

blondie-2014-300ghosts-blondie-300

Gitarista Kris Stajn, koji je sa pevačicom Debi Hari, pre 40 godina osnovao brend, nada se da će album, koji je mešavina starog i novog zvuka, zadovoljiti sve ukuse.

On je, medjutim, naveo da ljudi ne treba da očekuju muziku koju su stvarali pre 30 godina.

“U poslednje vreme uglavnom sam bio zaokupljen modernom latino muzikom kao što su regeton i kumbija”, objasnio je Stajn, nagovestivši sporiji ritam novog materijala.

Sastav “Blondie” nastao je 1974. godine u Njujorku kao bend novog talasa na pank-rok sceni, a do danas je prodao više od 40 miliona albuma u svetu. U Rokenrol kuću slavnih primljen je 2006.

Na pitanje BBC-a kako gleda na protekle godine, 68-godišnja Hari je izjavila: “Svakako nisam očekivala da ću imati ovakav život. Ne znam da li je ovakav način života uopšte postojao kada sam bila dete”.

 

preslušajte novi album:

Tags: