Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 

Josip Kovač

OTAC OMLADINSKOG FESTIVALA (1916 – 1995) Muzički pedagog, dirigent, instrumentalista i kompozitor Josip Kovač rodjen je u Subotici (Szabadka), u vreme Prvog svetskog rata, koji će označiti i pojavu jednog novog sveta izmenjenih granica i novih kulturnih vrednosti i umetničkih pravaca.

ima još ... klikni ovde →

Aleksandar Jančikin Aca

Jedan od osnivača festivala „OMLADINA“ rođen je u Kanjiži 12. jula 1919. godine. Od malih nogu je, bio je član Sokolskog društva, koje je bilo dobro organizovano te je pored fizičke aktivnosti –gimnastike, negovalo i kulturne aktivnosti: muzičku i dramsku sekciju.

ima još ... klikni ovde →

Omladina 1963

OMLADINSKI FESTIVAL 1963. (13 – 15. septembar) JUGOSLAVIJA STIGLA U SUBOTICU „Omladina 63“ najavljena je 12. septembra (Večernje novosti): »Muzički festival u Subotici postao jugoslovenska manifestacija«. Od prispelih 224 kompozicije izvedeno je 16 pred prepunim gledalištem Narodnog pozorišta.

ima još ... klikni ovde →

Festival Omladina 2015 – najava

30.5.2015 na Stadionu malih sportova Subotica održaće se Festival Omladina 2015. Omladinski festival u Subotici ima istorijski značaj, jer su na tom festivalu svoje prve muzičke korake napravili mnogi autori i izvođači koji su kasnije činili okosnicu jugoslovenske pop i rock scene.

Коментари су искључени на Festival Omladina 2015 – najava klikni ovde →

D ZOO objavili singl

Pobednici u kategoriji najbolji bend sa teritorije Srbije na prošlogodišnjoj Gitarijadi u Zajecaru, D Zoo iz Subotice, plasirao je novi singl sa nedavno objavljenog albuma „Treca armija treceg sveta“ kao uvertiru u predstojece nastupe u okviru Gitarijada Promo Tour.

Коментари су искључени на D ZOO objavili singl klikni ovde →

Ringo Star uskoro sa novim albumom

Legendarni bubnjar Bitlsa Ringo Star najavio je novi izlazak novog albuma u 2015.godini. To će biti njegov 18. studijski solo album i prvi u poslednje tri godine. 

Коментари су искључени на Ringo Star uskoro sa novim albumom klikni ovde →

Preminuo legendarni pevač Joe Cocker

Legendarni pevač Joe Cocker preminuo je u 70. godini. John Robert „Joe“ Cocker, pevač, multi-instrumentalista i tekstopisac koji je u karijeri dugoj preko 40 godina objavio mnoge hitove, od kojih su svakako najpoznatiji „You Are So Beautiful“, „Up Where We Belong“, „Summer In The City“ i „You Can Leave Your Hat On“.

Коментари су искључени на Preminuo legendarni pevač Joe Cocker klikni ovde →

Značaj i sećanja poznatih muzičara o Festivalu Omladina

U sklopu dešavanja festivala Omladina 2014, održano je i Veče nostalgije Kornelija Kovača na kojem su nastupili mnogi poznati pevači i muzičari. Ekipa sajta se potrudila da sazna šta oni misle i čega se sećaju o festivalu Omladina.

Коментари су искључени на Značaj i sećanja poznatih muzičara o Festivalu Omladina klikni ovde →
vugi