Savo Kostić

Savo Kostić, rođen 21.01.1991. u Majdanpeku je trenutno student Fakulteta Umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, koji je pored osnovne i srednje muzičke škole završio i školu za laboratorijskog tehničara. 2010 godine upisuje Muzičku Akademiju (odsek: Muzička Pedagogija). Muzikom se bavi već šesnaest godina i pored klavira, harmonike svira i gitaru. [youtube id=”VGaor203-TI”]

Piše tekstove, muziku, radi aranžmane i njegove prve pesme nastaju još u ranom detinjstvu. Odrastao je na Kosovu, u malom mestu Sočanica, gde i dan danas živi. Novembra prošle godine Savu je dodeljena nagrada za najboljeg studenta  muzičkog departmana od fakulteta na kome studira.

Savo je bio član nekoliko vokalno-instrumentalnih sastava, benda R.I.P. (Rock in Progress) koji je osnovao, ali i napustio zbog nesuglasica sa bendom. Trenutno ima svoj duo sastav sa Andy White-om pod nazivom Alter Ego Unplugged sa kojim pored svojih izvodi i obrade tuđih pesama. Njegove kompozicije se mogu čuti na radio stanicama širom Srbije, a od nedavno njegov muzički spot za pesmu ,,Reč” se emituje i na MTV Adria-ji.

[youtube id=”rDELCuIH9pU”]

Zapaženiji uspeh je postigao pesmom ,,Treba mi” koja je svoje mesto našla u redovnom programu na televiziji RTRS-a.

[youtube id=”-RtR8GvHU-4″]

On poseduje svoj sopstveni dobro opremljeni muzički studio u kome stvara i snima pesme za sebe, kao i za druge izvođače. U periodu od 2011-2013 je bio predsednik Studenstkog parlamenta gore pomenutog fakulteta.

Savo-Kostic-2