Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 

Udar

podeli sa prijateljima ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Udar je nastao 22.06.2007. Baza Udara je bila grupa Non Stop Noise (prvobitna postava Non Stop Noise-a je bila Bojan Vitasović (vokali), Aleksandar Papuga (bas), Darko Mijatović (gitara), Bojan Andrić (gitara), Boris Prćić (bubnjevi) i Arpad takač (klavijature). Kroz neko vreme Aleksandar Papuga je izašao iz benda zbog obaveza prema fakultetu i umesto njega ga je kratko vreme menjao basista Daniel Teplicki koji je radio u bendu The Rocks, i stalno mesto na kraju je zauzeo već poznatiji Uroš Jagodić. Kroz neko vreme Arpad Takač je svoje obrazovanje nastavio u Budimpešti, čime nije mogao da sačuva svoje mesto kao klavijaturista u bendu, a Bojan Vitasović je privremeno otišao u Ameriku, što je dovelo do raspuštanja NSNa… Iako su Udar i NSN po postavi slični bendovi, ideje su potpuno drugačije (NSN je bio orijentisan na domaći/strani rock po pitanju obrada i pop-rock autorskim stvarima, dok je Udar bio opredeljen za heavy metal i u autorskim i obradama) 22.06.2007. godine Boris, Bojan, Uroš i Darko su održali jedan sastanak na kojem su odlučiili da oforme novi (pomenuti) projekat, održali su malu audiciju za pevače na kojem je Andrej Ademi obezbedio sigurno mesto u bendu… Prvi nastup je bio 22.08.2007. godine u Nepkeru u okviru InterEtno festivala gde su ostavili jak prvobitni uticaj. Pored super obrada koje su radili, s Andrejom postoje 2 autorske pesme – „Falling For Your Smile“ i „BOING! BOING!“ U novembru iste godine Andrej napušta iz ličnih razloga i promene ukusa u muzici (i kasnije se pridružuje grupi Stringfield), i kroz neko vreme na njegovo mesto dolazi Ivan Dević, koji je bio (i dalje je) najbolji drug Udara. U januaru 2008. godine Udar je prvi put nastupio sa Ivanom u Alkatrazu, u kojem su kasnije sve češće svirali. S Ivanom postoje 3 autorske pesme – „Strah“, „Mračna Sila“ i „Zaboraviću Sve, ali su i izvodili i pesme koje je u originalu Andrej pevao. Krajem leta 2008. godine Udar se raspušta zbog zapuštenja samog benda i zbog menjanja mišljenja… Darko i Uroš su pokušali na kratko vreme da vrate NSN, ali bezuspešno. Nakon toga je Uroš s Andrejom i Dušanom Pualićem oformio grupu „3 Ispod 0“, dok je Darko sa svojim ocem Draganom Mijatovićem oformio grupu „BodyGuard“ Boris i Bojan su pronalazili svoje mesto u grupi „Empty Corridor“ Iako od 2008. godine nisu napravili još nijednu samostalnu svirku (zbog raznoraznih obaveza individualaca), ipak nalaze vreme za druženje, bez obzira na probleme koji su nastali u toku rada benda…

Autorske pesme nikada nisu snimljene, posto je samo sirovi zapisi pesme koje se nalaze na Udarovom myspace-u www.myspace.com/udarmetal .

vugi