Grupa Šinobusi skače visoko

“Skačem visoko” je prvi singl sa četvrtog albuma grupe Šinobusi, Nebo od skaja, objavljenog za regionalnu izdavačku kuću Dallas Records. Video je realizovao Miloš Pušić, autor svih dosadašnjih spotova Šinobusa i reditelj nagrađivanog filma Odumiranje iz 2013. godine (http://www.altertise.com). Dečak u spotu je Uroš Marjanović. Tekst i muziku je napisao Milan Korać.

sinobusi-640

„Miloš je ovaj spot uradio drugačije od predhodnih. Prvi put se ne pojavljuje niko iz benda, spot je sporiji, s manje kadrova. Akcenat je na atmosferi, fotografija je specifična, pa meni izgleda više filmski, nego ostali naši spotovi. Glavni i jedini junak spota je mali Uroš, koji, iako prvi put u glavnoj ulozi, samouvereno prolazi kroz scene i priča priču koju će svaki gledalac doživeti na svoj način. Iz drugog ugla sve je drugačije. Zanimljivo je da se Uroš nedavno pojavio u još jednom spotu jednog poznatog srpskog benda.”

Šinobusi su turnejom po Sloveniji na kojoj su obišli četiri grada promovisali album Nebo od skaja, a par dan nakon toga održali i uspešan koncert u Švajcarskoj. Od nastupa koji slede, jedanaestog jula će nastupiti na Internacionalnom moto-susretu u Temerinu, pre Partibrejkersa.

Više informacija o albumu na www.sinobusi.com

 [youtube id=”K8YWzjp0jWo”]

Skačem visoko

Sve teže dolaze sni
U glavi ludilo vri
I noć je kao dan, brigom okupan
Kad vrišti tišina, tražim mir

Sve više ljudi su zli
Ne mogu to podneti
Svet je postao vreo kotao
Kad vrišti tišina, tražim mir

Ne mogu da osetim
I ka tebi poletim
Svaki novi dan
Je po šavu pocepan

Ronim duboko,
Skačem visoko
Da nađem spas