Izotop

 

Kada su se 1987. godine upoznali basista Đurica Zoran i gitarista Crnković Saša osnovan je bend Izotop. Iste godine im se pridružio i bubnjar Nađkanas Mirko a malo kasnije i klavijaturista Kesler Viktor. U poćetku je grupa svirala pretežno tuđe pesme i vežbala po mesnim zajednicama, kao i u sobama gore navedenih članova. Prvi nastup se desio 1988. godine u MZ Kertvaroš. Posle toga dolazi do preokreta u grupi, Viktor Kesler odlazi a na njegovo mesto dolazi gitarista Mirko Pivarčik koji je uveo dosta novina u bend. Bend ubrzo počinje da stvara sopstvene kompozicije.
1990. godine Mirko Nađkanas prestaje da se bavi muzikom a umesto njega u grupu dolazi novi bubnjar Boldižar Robert, koji je pre toga svirao u grupi Rock terapija.
Izotop je od 1990-1992. godine imao brojne nastupe, a jedan od najznačajnijih je koncert na letnjoj pozornici na Paliću 1991. godine. Posle tog koncerta grupa stiče skroman krug vernih obožavalaca. Grupa je pripadala klasičnom rok žanru a tekstovi su pretežno govorili o ljubavi, rastancima, putovanjima i ispovestima tinejdžera.
Bend je snimio dve pesme u studiju kao i dva video nastupa na K23 televiziji. Imali su oko dvadesetak svojih autorskih pesama od kojih su samo neke tonski zabeležene.
Grupi se 1992. godine pridružio i pevač Ambruš Mihajlo Miško. Iste godine bubnjar odlazi u vojsku i zbog nemogućnosti zamene, nedostatka finansijskih sredstava, kao i same situacije u zemlji bend jednostavno prestaje sa radom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × three =