Dodeljene nagrade Festivala Omladina 2014.

Juče su u okviru takmičarske večeri dodeljene nagrade Festivala Omladina 2014.

Nagradu za najbolju kompoziciju Festivala Omladina 2014. dobio je bend S.K.A. iz Leskovca za “Korak napred”.

Kompozitor: Miloš Bogdanović, Stefan Nikolić
Tekstopisac: Miloš Bogdanović, Milan Dojčinović
Aranžman: S.K.A.
pobednici-festivala-omladina-2014

S.K.A. je šestočlani Crossover HC Ska Raga Folk bend iz Leskovca, koji sa prepoznatljivom energijom i u svom maniru izvodi autorske pesme i obrade na veoma interesantan i unikatan način. Posle više promena članova, u bendu sada sviraju Miloš Bogdanović i Milan Dojčinović – vokali, Stefan Nikolić – harmonika, prateći vokali, Predrag Stojanović – gitara, Nikola Pavlović – bas gitara i Milan Danilović – bubnjevi.

Bend postoji od 2012. godine i do sada je imao više zapaženih nastupa na festivalima, kao što su “Reload 2013”, “Leskovačka Roštiljijada”, “Leskovački Karneval”, “Rock On Fest”, “Nisomnia 2014”, “3D Fest Prokuplje”. Kao predgrupe i postgrupe, nastupali su rame uz rame sa najpoznatijim izvođačima domaće scene, kao sto su “Eyesburn”, “Bad Copy”, “Dubioza Kolektiv”, “S.A.R.S.”, “Prti bee gee”, “Blaya Dub Playa”, “Kerber” i drugi.

U pripremi je prvi album ovog benda, a do sada su objavljene dve numere – “Korak napred” i “Svaki put”.

Miloš Bogdanović (vokal)
Milan Dojčinović(vokal)
Stefan Nikolić (harmonika, klavijature, prateći vokal)
Predrag Stojanović (gitara)
Nikola Pavlović (bas gitara)
Milan Danilović (bubanj)
Janko Dunčić (perkusije)
[hr]

Nagradu Fondacije Kovač dobila je grupa The Last Location iz Sarajeva za kompoziciju “Ti odlaziš”.

Kompozitor: Muhamed Latić
Tekstopisac: Muhamed Latić
Aranžman: The Last Location
dobitnici-nagrade-fondacije-kovac

Band The Last Location je pop progressive rock band iz Sarajeva. Band osnivaju 2005. godine braća blizanci Ahmed (bass gitara) i Muhamed Latić (gitara). Pored braće, band čine Edin Mucić (klavijature), Danijal Bajraktarević (bubnjevi) I Fatmir Sulejmani (vokal). 2006. godine band objavljuje svoj prvi album sa 12 numera, koji momci iz benda sami potpisuju. Prvi album (The Last Location), objavljen na engleskom jeziku, potpuno osvježava tadašnju muzičku scenu na Balkanu. Band nakon prvog albuma kontinuirano svira po cijelom regionu i širi svoj fan base. Pjesma „Gone with the tide“ tri sedmice zauzima no.1 na regionalnoj top (top 12 TV Hayat) listi.

2008 godine The Last Location predstavlja Bosnu i Hercegovinu na internacionalnom festivalu Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana u Bariju, Italija. Nakon koncerata u Italiji, band objavljuje single „You lied to me“ na MTV Italia I budi interesovanje šire evropske publike. Iste godine na MTV Adria objavljuje single „To You I belong“ i nameće se kao jedan od najperspektivnijih bendova regiona, što i dokazuje učešćem na regionalnom TV show-u „Rat Bendova“ 2009. godine. Predstavljeno je 300 mladih bendova sa prostora zemalja bivše Jugoslavije I The Last Location dolazi do finala od 4 benda. 2010 godine band objavljuje svoj drugi materijal, koji producira dva puta grammy nominovani producent Carmen Rizzo (Los Angeles, USA) poznat po saradnji sa Coldplay, Seal, Alanis Morissette i mnogim drugima.

Band nastavlja aktivno da svira live po cijelom regionu i dijeli binu savelikim imenima regionalne muzičke scene, kaosto su Divlje Jagode. 2012. band objavljuje ep na bosanskom jeziku sa naslovnom numerom „Zaboravi“, koja potvrđuje kvalitet benda i pokazuje progres koji bend nezaustavljivo ima. 2013. godine band svira turneju po Balkanu, kao opening act za Divlje Jagode. Početkom 2014. Band The Last Location počinje raditi na novom materijalu i svira ljetnu turneju po regionu I nastupa na internacionalnim festivalima u Turskoj i Njemačkoj.

Fatmir Sulejmani (vokal)
Muhamed Latić (gitara)
Edin Mucić (klavijature)
Ahmed Latić (bas gitara)
Danijal Bajraktarević (bubnjevi)
[hr]
Stefan Šantoši (bend Santos Brothers) iz Bačke Palanke je proglašen za najboljeg gitaristu Festivala Omladina 2014. i osvojio je nagradu Ilustrovane Politike.
Stefan-Santosi-nagrda-ilustrovane-politike