Elmhurst College Jazz Band u Subotici

podeli sa prijateljima ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

 Jedan od svakako najboljih i najoriginalnijih gradskih festivala je nesumnjivo Jazzik, čija je centralna manifestacija zakazana za 24. i 25. septembar.
18. augusta je na Trgu Slobode u okviru festivala prvo nastupila veoma perspektivna džez grupa iz Čačka, “Džez prodžekt bend”, a zatim u glavnom delu programa i atraktivni džez orkestar “Elmharst koledž  džez bend” iz američkog grada i univerziteta u Čikagu. Nekoliko stotina sugrađana je zaista uživala u nesvakidašnjem dvostrukom koncertu džez muzike zašta zasluge imaju vredni poslenici ovogodišnjeg Jazzik festivala.

Kao predgrupa čikaškim studentima  nastupio je kvartet  Džez prodžekt bend iz Čačka koji je na muzičkoj sceni nepune dve godine. Džez prodžekt bend je kvartet koji predvode: frontmen, klavijaturista, Stevan Milijanović, koji ima svega 17 godina  i svira klavir  od 4 godine, ali i gitaru i saksofon. U muzičkoj školi osvojio je 22 nagrade, na domaćim i stranim takmičenjima, a najznačajnija je da je bio prvak sveta u klaviru 2003. godine u Italiji. Stevanov  mlađi brat je bubnjar, Aleksa Milijanović, koji ima 14 godina  Aleksa je  počeo svira bubnjeve sa 6 godina. Inače, ide u muzičku školu, peti je razred osnovne škole, a svira  i klavir.

Posle njih je nastupio Džez orkestar “Elmharst koledž džez bend” (Elmhurst College Jazz  Band) iz američkog grada i univerziteta u Čikagu. I to nakon što je proteklog četvrtka  otvorio Nišvil festival u Nišu, i koncerta  koji je održao u subotu u  Somboru. Orkestar čini dvadeset muzičara studenata koje predvodi njihov profesor, dirigent Dag Bič koji je ujedno i trubač, kompozitor i aranžer, i koji je dobitnik ugledne Gremi nagrade za “Najbolji album velikog džez ansambla.”.

Izvor: RTV City

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 − ten =