Festival Omladina 2015. takmičarsko veče

30. maja je na Stadionu malih sportova u Subotici održano takmičarsko veče ovogodišenjeg Festivala Omladina 2015. Nastupilo je 8 bendova iz više gradova.
Pogledajte odabrane fotografija sa tog događaja.

Pobednik Festivala „Omladina 2015″ je niški bend „Tevarbulebra“. Drugo mesto pripalo je bendu „Raskid 13″ iz Pančeva, a treće mesto sastavu „Dingospo Dali“ iz Beograda.

Nagrada pobedniku Festivala Omladina je snimanje albuma u „Studiju 11″ u Subotici, nastup povodom Dana grada na Trgu Slobode, nastupi na tri reginalna festivala i na zajedničkom klubskom koncertu pobedničkih bendova u Subotici. Pobednički bend je dobio i skulpturu slobodnog umetnika Arpada Slančika. Nagrada za drugo mesto je snimanje tri pesme, nastup na Selfestu u Srbiji, kao i na zajedničkom klubskom koncertu pobedničkih bendova u Subotici gde će nastupati i trećeplasirani bend.

U takmičarskom delu festivala, osim bendova „Tevarbulebra“ iz Niša, „Raskid 13“ iz Pančeva i „Dingospo Dali“ iz Beograda, nastupili su i bendovi iz Subotice „Neprijatno mi je“ i „Bombshelter Experiment“, kao i „UpRize“ iz Sente, „Garage in July“ iz Hrvatske i „Parapet“ iz Crne Gore.

Organizator Festivala „Omladina 2015″ je Kancelarije za mlade grada Subotice.