Humanitarni koncert za Aleksu Čovića

Humanitarni koncert za Aleksu Čovića biće održan u ponedeljak 18. marta u 19 i 30 časova u Velikoj većnici Gradske kuće. Sva sredstva prikupljena na koncertu biće uplaćena za njegovo lečenje.

Organizator koncerta je Udruženje “Adagio” Ženski omladinski hor, a pokrovitelj je grad Subotica.

Na koncertu će nastupiti Dečji hor Muzičke škole, Tamburaški sastav „Klasa”, učenici Muzičke škole, orkestar „Prijatelji”, Ženski omladinski hor, solisti su Andrej Ademi i Stefan Vukčević, dok će specijalni gost biti Hajnalka Buš.

Aleksa je rođen 2004. godine kao potpuno zdravo dete, a nakon treće godine pojavili su se simptomi blage epilepsije, koja je vremenom progresirala. Aleksa je počeo da zaboravlja reči, da gubi ravnotežu…
Nakon toga su roditelji saznali da boluje od Batenove bolesti.

aleksa humanitarni 3

– To je retko genetsko oboljenje zbog kojeg deca nakon treće godine postepeno prestaju da govore, hoadju, gutaju, gube vid… Svakodnevno se suočavaju sa brojnim epileptičnim napadima i progeresivno gube mentalne i fizičke sposobnosti. Od Batenove bolesti deca umiru između 8 i 12 godine života. Pacijenti sa retkim oboljenjima u našoj državi su na margini društva. Lečenje je teško i veoma skupo — priča Jelena Čović, majka devetogodišnjeg Alekse.

Jelena kaže da u borbi sa ovom opakom bolešću zavise od pomoći dobrih ljudi i poziva sve ljude dobre volje da pomognu da Aleksa dobije negu kakvu zaslužuje.

Cena ulaznice za koncert je 300 dinara, a karte se mogu kupiti u galeriji „Suvenir” ispod Gradske kuće, a sav prikupljen novac biće uplaćen na žiro račun Erste banka 340-76435288-29. Za sva pitanja možete kontaktirati Stevana Čovića na 062/585-119.

aleksa humanitarni 2
Izvor: SuMedija

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*