Hype

Zrenjaninsko-pančevacka petorka „Hype!”, nastala 2009.god. praši alternativni rok s iskrenošću i energijom garažnog benda. Njihova zvučna slika je sublimacija klasičnog roka i protopanka, ali i odjek bunta devedesetih na scenama Sijetla, Los Anđelesa i Detroita, uobličena u beskompromisan i svež rokenrol 21. veka.

Hype-640

„Hype!” sve podređuju muzici i stoga bezobzirno prolaze kroz zidove žanrova. Oslobađajući pesme krute forme, dopuštaju da svaka vodi svoju priču, svoj život. Bend nema političku ili ideološku agendu, ali strasno i sarkastično razobličava fabule masovne kulture.

Eksplozivna mešavina režećih gitara, bubnjarskih paterna koncipiranih na gruvu, melodičnih bas pasaža i vokala u spektru od razorne suptilnosti do čiste agresije, kao i neograničena količina uvek dobrodošle subverzivnosti, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Za četiri godine koliko postoje nastupili su na najznačajnijim festivalima u regionu – od EXIT-a, preko “Warriors dance festival”-a, “Koncerta godine”, “INmusic festival”-a… I sve to bez zvaničnog izdanja, zahvaljujući sirovoj energiji i jedinstvenom pristupu autorskom rokenrolu.

„Hype!” su: lid-vokal Dragana Mijatović aka Gaga Lee, bubnjar Darko Kurjak („Partibrejkers”, „Memlah”), gitarista Pavle Kirćanski („Impurita”) i basista Miloš Kralj (“Memlah”). Kao pojačanje, bend je dobio počasnog člana, gitaristu Dalibora Kurjaka (član nekadašnjeg benda “Gluve Kučke”).

“Hype!” u Martu 2013. objavljuju album za etiketu “Odličan hrčak”. Najavljen singlom “Erase”, ovaj debi jednostavno nazvan ,,Hype!”, snimljen je u saradnji sa Beogradskom školom zvuka (www.beogradskaskolazvuka.com) i producentom Ivanom Kljajićem. Jednako vredna je pomoć studija “Hertz” iz Novog Sada (http://www.facebook.com/studiohertz) i sjajnog mladog inženjera zvuka Filipa Kuranjia, kao i studija “B&B” iz Beograda, svi oni čine jednu savršenu ekipu sa kojom bi svako poželeo da sarađuje.

“Hype!” od samog početka ima punu podršku redakcije kultne emisije “Gruvanje” Radio televizije Vojvodine.

www.hype-band.com ; www.facebook.com/hypezr ; www.reverbnation.com/hypezr ; www.youtube.com/user/hypezr ; www.twitter.com/hypezr

[youtube id=”Z3r7YrpgKAY”]

[youtube id=”q8x1UWdqCyo”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*