Dingo Express

  •  1995. Posle raspada grupe Carte Blanche, Slobodan Popovic- Pop osniva Dingo Express sa Ivanom Balaževićem – Šiletom (vokal, ex Carte Blanche), Dejanom Mađarevićem (bas, ex Carte Blanche) i Sašom Babićem (bubnjevi).Sa gnušanjem odbacuju sve što u tom trenutku vazi kao muzički moderno i počinju da nastupaju  kao besramni boogie sastav ne mareći mnogo za sumnjiv ukus publike.
  • 1996.  Snimaju 10 pesama u boogie stilu.
  • 1997. Taj isti materijal objavljuje izdavačka kuca ITMM pod nazivom „UŠI OD SOMOTA“.
  • Iste godine (1997) bubnjar i basista napuštaju bend. Basista prestaje da se bavi muzikom a bubnjar postaje pevač narodne i zabavne muzike. Šile i Pop nemaju sa kim da sviraju. Posle par meseci Šile dovodi u bend bubnjara a Pop, ritam gitaristu. Posle kratkog vremena i oni odlaze iz benda pod izgovorom da je boogie dosadna muzika i sve do 1998. Dingo je u poluraspadnutom stanju a članovi se menjaju kao čarape.Nastupaju tu i tamo po klubovima za sitne pare.
  • 1998. Zabranjeno Pušenje treba da održi svirku u Subotici. Organizator koncerta  poziva Dingo express da nastupe kao predgrupa. Pošto u to vreme nisu  bili u punom sastavu na brzinu sastavljaju bend i uvežbavaju desetak stvari za nastup. U početku ih publika gađa praznim limenkama od piva i viče „dole Dingo, hoćemo Pušenje“. Posle nekoliko pesama situacija se menja i publika im  ne dozvoljava da siđu sa bine i viče „hoćemo Dingo“. Sve se dobro završava.  Uprkos „idi mi – dođi mi“ članovima u tom periodu imaju relativno velik broj svirki po klubovima u Subotici i okolini. Na kraju sve to gubi smisao, bend se ponovo raspada a Šile i Pop opet ostaju sami.  Šile predlaže pauzu dok se  ne pronađu pravi ljudi. Pop se privremeno pridružuje grupi „Moćni Rendžeri“, sviraju kantri i rokabili.
  • U februaru 1999. Dingo se ponovo okuplja jer je Šile pronašao „prave“ ljude. U nadi da će ovog puta uspeti normalno da rade,kreću sa optimizmom ali avaj, već u martu njihovi planovi postaju besmisleni zbog napada NATO i cele situacije u zemlji. Organizator koncerta protiv bombardovanja ih poziva da nastupe i na taj nacin pruže otpor NATO alijansi. Željni bilo kakve svirke, prihvataju, ali Šile pretvara protestni koncert u sprdnju a neki š…k (iz SPS-a) na njih baca kletvu i proteruje ih sa bine sledećim rečima: „U ovom tragičnom času vaše ponašanje je krajnje neprimereno, neka se Dingo Express rasformira i više nikada i nigde ne nastupi“. Kletva se obistinila, bend se ponovo raspada i pauzira do kraja 1999. boreći se protiv moćne SPS-ovske kletve.
  • 2000. U bend dolaze ritam gitarista Dragan Stanojević, Zlatko Beniš – basista i Branko Beniš – bubnjar. Uvežbavaju stare stvari, pripremaju novi album.Dragan Stanojevic ispada iz igre ali ostaje pridruženi član još izvesno vreme.
  • 2002. U maju odlaze u studio i snimaju novi album  BUZDOVAN BOOGIE koji objavljuje izdavačka kuća ONE RECORDS. Kao gost na albumu se pojavljuje Prljavi Inspektor Blaža u pesmi „Rigoletto Blues“. Pred sam kraj snimanja, braća Beniš napuštaju bend zbog svađe sa Popom a Šile je na njegovoj strani i podržava njihov odlazak. Ploču ipak završavaju i mesec dana pred njen izlazak, u bend dolaze bubnjar Rudolf Aleksić (ex Džukele) i basista Dorogi Šandor – Doki.Pridružuje im se i ritam gitarista Ninoslav Matijević.Ni ova postava grupi nije donela sreću i nije uspela da razbije SPS-ovsku kletvu.Crni oblaci,da crnji ne mogu biti nadvili su se nad Dingosima ali posle kiše dolazi sunce…
  • 2005. Sastavu se pridružuju novi  basista Kleno Zoltan i bubnjar Marinko koji pristaje da ostane u bendu dok se ne nađe zamena.Krajem godine Marinka zamenjuje Nađ Tibor.
  • U januaru 2006. počinju da pripremaju novi album a početkom maja ga i snimaju u Novom Sadu.Krajem decembra izlazi njihov treći album pod nazivom DA LI SU VAM SVINJI BOLESNI? a objavljuje ga izdavačka kuća FRESH BLOOD RECORDS.
  • 2007. Slede svirke a sredinom godine Ninoslav Matijević odlazi iz benda zbog nesuglasica. Dingosi uporno nastavljaju da rade na pripremi novog albuma i u oktobru ga snimaju.
  • Proleće 2008 donosi POZDRAV IZ BUGILENDA, četvrti album ovog boogie sastava i opet ga objavljuje FRESH BLOOD RECORDS. U junu se Dingosima pridružuje ritam gitarista Vero Sebastijan.U pripremi je peti album.

Dingo Express

Grupa je snimila i 6 spotova – Parobrod, Monstrum, Rigoletto Blues, Ja nisam seronja, Zuti pas i Jesenje jutro.

Ivan Balazević – vokal
Slobodan Popović – gitara
Vero Sebastijan – ritam gitara
Kleno Zoltan – bas
Nađ Tibor – bubnjevi

 

VIDEO ZAPISI

Jesenje jutro

Žuti pas

Ja nisam seronja

Rigoletto Blues

Monstrum

Uši od somota

Tuljan

Instrumental

Čarape

Bolye da nosim kratku kosu ( feat. King Zsolt)

Žuti kišobran (feat. King Zsolt)

Volio sam Tanyu (feat. King Zsolt)

ABBA mix (feat. King Zsolt)

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*