Perpetuum Mobile

Bend postoji od 1998. godine. U novom sastavu deluje od 2003. sa pevačicom Mirjanom Mikom Kostić, a 2005 se pridružuje i pevač Zoran Šandorov. Krajem 2008, na mesto pevačice dolazi Danka Adamov.

Grupa se profilisala i razvijala kroz mnogobrojne nastupe po poznatim klubovima i prostorima, kao i na raznim festivalima u Vojvodini i Beogradu, od kojih su najznačajniji Exit Festival, Beogradski Beer Festival i Beogradski Sport Fest. Bend je takodje nastupao i u Budimpesti.
Okolnosti u okruženju u vreme nastanka benda su invazija kiča, nepostojanje prostora i medija koji podržavaju izvođenje autorske muzike benda Perpetuum Mobile. Filozofija postojanja i rada benda je u početku (s obzirom na okolnosti) bila izvođenje tuđih kompozicija i muzičkih pravaca. Presecanjem ukusa svih članova benda na zajedničkoj talasnoj dužini, vremenom se te kompozicije i pravci kristališu u fusiju nekoliko stilova: VOCAL HOUSE, ACID JAZZ, FUNKY, JAZZ ROCK…
U nadi da će se stvari promeniti od 2004. godine, bend počinje da stvara sopstvenu muziku zasnovanu na istim filozofskim i muzičkim principima, neopterećen striktnog pridržavanja jednog stila. Na taj način smatramo da smo stvorili neki svoj “sound” prepoznatljiv najviše u odličnoj svirci , unikatnim bojama vokala, tekstovima koji kao alat za postizanje jakih emotivnih slika najviše koristi asocijacije, metafore i simboliku. Smatramo da se bogatstvo osećaja koji inspirišu, ne moze iskreno iskazati tako da pesme liče jedna na drugu, s toga je naš album prvenac prilično bogat različitostima.

CILJ BENDA JE DA IZDAVANJEM ALBUMA, ŽIVIM SVIRKAMA (koje su naše najjače oružje), sa ljudima sličnog ukusa i razmišljanja, podeli pozitivnu energiju.
Prvi spot kojim se predstavlja je pesma Can’t Stop, snimljen u predivnom ambijentu subotičke Gradske kuće…
Bend Perpetuum Mobile čine 6 članova:

Stalni članovi Perpetuum Mobile benda su:
Danka Adamov- vokal
Vladimir Rusić – gitara
Dragan Malinović – klvijature
Stanko Patarčić– bubnjevi
Danijel Davčik – bas gitara

Članovi koji su dužim periodom obeležili postojanje Perpetuum Mobile Benda:
Goran Nimčević – gitara
Zoran Šandorov – vokal
Mirjana Mika Kostić – vokal
Gordana Vidaković – vokal

VIDEO ZAPISI

[youtube id=”O6JaZE3o8Z0″ align=”left”]

Obey Me

Seek Bromance (Perpetuum Mobile Band cover)

Can’t Stop

No Stress (Laurent Wolf cover)

You Might Need Somebody ( sa Gordanom Vidaković )

Play The Funky Music ( sa Gordanom Vidaković )

Georgie Porgy ( sa Gordanom Vidaković )

Cosmic Girl ( sa Gordanom Vidaković )

Englishman in N.Y. ( sa Gordanom Vidaković )

Proud Mary ( sa Gordanom Vidaković )

Obey Me – sa snimanja spota

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*