Scare Crow

Članovi benda upoznali su se još 1994. godine u osnovnoj školi. Počinju da se druže i da se nalaze na svirkama neafirmisanih subotičkih bendova (čiji su članovi i sami bili).Nakon raspada bendova u kojima su svirali, u maju 1996. godine osnivaju prvi zajednički bend – DNK. Bas gitaru je tada svirao Bumbar. Maja 1997. godine idu u studio i snimaju 2 pesme za kompilaciju neafirmisanih subotičkih bendova. Pesme niko nikada nije objavio (čak ni propisno uradio remiks).Iz benda izlazi Bumbar i mesto basiste ostaje upražnjeno. U međuvremenu bendu se pridružuje Faki, ali ne kao muzičar već kao prijatelj benda, moralna podrška, tehničar, obezbeđenje, roudi i još ponešto.Bend stagnira do 2000. godine. Za to vreme Cuni svira u bendu Hot line i nekim bendovima sa strane kao ispomoć. Godine 2000. Sale dolazi u bend kao basista i nova ekipa svira pod imenom “I Alone”. Način sviranja, scenski nastup, muzika i stav benda se rapidno menja sa učestalim svirkama po retkim subotičkim klubovima. Bend oko sebe počinje da okuplja uzak krug pristalica agresivnijeg zvuka. Sale odlazi iz benda 2001. godine a Maki, koji je do tada svirao gitaru prelazi na bas. Bend ponovo menja ime u “Scarecrow” i konačno shvata da najbolje funkcioniše u ovom sastavu (kao trojka: Maki – bas, vokal; Cuni – gitara; Mario – bubanj). Počinju intenzivnije svirke i zvuk kojim bend raspolaže postaje još agresivniji. Scarecrow počinje da beži sve više na svirke van Subotice u kojoj, kako oni kažu, ljudi (gazde kafea i klubova) prosto nemaju “sluha” za muziku koju bend svira.

MAKI – bas, gitare, vokal (rođen 23.03.1980.). Svirao je gitaru u bendovima Black pendrek, DNK, I Alone. Nakon odlaska basiste Saleta iz benda preuzima sviranje bas gitare. Muzički uzori su mu Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains, Faith No More.

MARIO – bubanj (rođen 18.12.1978.). Na bubnjevima debitovao 1995. godine i od tada je svirao u bendovima Exodus, Alhemija, DNK…Bubnjarsko-muzički uzori su mu Lars Ulrich, Dave Abbruzzese, Matt Cameron, Sean Kinney. Njegov instrument: Mapex – maple series.

CUNI – gitara, vokali (rođen 13.01.1982.). Gitaru svira od svoje 14. godine. Svirao je u bendovima Black pendrek, DNK, Hot Line…Muzički uzori su mu Metallica, Pearl Jam, Faith No More, J. Satriani, S. Vai, SRV, G. Moore, Sting… Njegov instrument: Washburn – Nuno Bettencourt model. Posle studija psihologije u Novom Sadu odlazi u Ameriku, gde završava Barkley akademiju.

VIDEO ZAPISI

CUNI U AMERICI

CUNIJEVE GITARE


 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*