Triler

Prvi put pod ovim imenom grupa se spominje 1999.godine i to povodom nastupa u kafeu “Boem”.
Idejni, duhovni i u svemu drugom vođa grupe je gitarista iz Subotice Goran Medić. Vođen idejama svojih nekoliko uzora medju kojima je možda najveći Sead Lipovača- Zele, gitarista Divljih Jagoda. Prva postava je bila u sastavu :
Bašić Branislav – vokal
Nađ Tibor – bubnjevi
{Ćakić Slobodan} – klavijature i bas
Medić Goran – solo gitara i vokal.

Triler

Repertoar se sastojao uglavnom od većeg izbora domaćih rok hitova,ali i stranih rok standarda. Grupa je relativno često menjala članove u zavisnosti što od ličnih afiniteta, što od želje da se nešto postigne i na lokalnom nivou. Jedan od početnih uspešnih sastava je bio:
Kolundžić Tomislav – bas
Nađ Tibor – bubnjevi
Goran Medić – solo gitara i vokal,
koji je nastupio na svirkama u poznatim kafeima ”PLUS”,”BOEM”,”KANZAS”.

Repertoar sastavljen od popularnijih hitova,a dobar vokalni solista i sviračko umeće su brzo bili prepoznati kod publike. Grupa je uglavnom uvežbavala repertoar u MZ. Novi Grad, gde je imala solidne uslove za probe, a i organizovani su bili i brojni nastupi.

Zbog želje za promenom grupa se raspada privremeno do zime 2003., kada se polako sastavlja duet gitara i bubnjevi (Goran i Tikvicki Marinko). U proleće 2004. grupi se priključuje basista Igor Hadžalić, a nedugo zatim i klavijaturista Nikola Miković. U ovom sastavu grupa ozbiljno uvežbava širok repertoar pesama, i kao kruna tog rada snima u junu i julu 2004. u Kreaton studiju uživo CD Rock`n`Roll sa izborom domaćih ex-yu hitova. Urađen je i jedan reklamni DVD, takođe sa izborom omiljenih domaćih hitova.

Ubedjeni da i sami mogu da se upuste u tzv home-made snimanje, počinju sa radom na svojim kompozicijama. Uspešno je urađeno šest pesama, od kojih je ”Badnje Veče” bila dosta puštana na Yu Eco radiju.
Izvesnim zasićenjem dolazi do odlaska basiste i klavijaturiste, te Goran odlučuje da se pronađe basista i da grupa nastavi sa radom kao rok trio. Marinko pronalazi iskusnog Bogoljuba Matarugu, bivšeg člana nekoliko poznatih subotičkih grupa, (”AMOR”).U ovom sastavu grupa dobija novi elan , i prelazi u MZ Mali Bajmok. Repertoar se prilagođava sviranju trija, učvršćuje se zvuk i prerađuju se autorske pesme.

Posle incidenta na nastupu u MZ. Mali Bajmok, doček Pravoslavne Nove Godine 13.01.2007.,grupa privremeno prestaje sa radom. Zbog ekonomskih teškoća Marinko prodaje bubnjeve, Bogoljub prelazi u grupu “Pastir”, i time sastav praktično prestaje sa radom u zimu iste godine. Možda time nije sve rečeno…

Važno je napomenuti da je grupa u sastavu: Miković, Hadžalić, Tikvicki i Medić,uradila tri numere za “Hosana Fest”-festival duhovne muzike,i zabeležila dobre rezultate i na prostoru bivše Jugoslavije-Hrvatska…. ,u periodu 2004-2006.godine. .

CD Rock’n’Roll :
1. Badnje veče
2. Jovano,Jovanke
3. Krug
4. Mjesečina
5. Možda nebo zna
6. Nataša
7. Šejla

Single No. 1 :
1. Leto ’95.
2. Veruj mi

Single No. 2 :
1. Ako prestanem da te volim
2. Kada odem

Single No.3
1.Znam

Triler - Suboticki romanticni rokeri

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*