Blam

 

Subotički bend „Blam”, osnovan pre dve godine, će prvi javni nastup imati na ovogodišnjem Festivalu „Omladina” gde će se predstaviti sa kompozicijom Josipa Kujundžića „Život je takav”.

Autorski, vokalno – instrumentalni sastav „Blam” čine Zvonko Kuntić prva gitara, Darko Hankić druga gitara, Antun Kuntić bas gitara, Vladimir Šarčević bubnjevi i Josip Kujundžić vokal. Ovaj mladi bend je nastao iz želje prijatelja da predstave svoja muzička ineresovanja predstave, ali i da tekstovi i ideje Zvonka Kuntića ugledaju svetlo dana.

— Pred dve godine Antun je kupio gitaru i predložio Zvonku da se napravi bend. Mene su pozvali da pevam i tako je to sve i krenulo. Iako se niko ranije nije ozbiljnije bavio sviranjem i pevanjem, vremenom smo uz dosta vežbanja i rada uspeli da dosta toga da postignemo. Kada smo videli konkurs za „Omladinu” odlučili smo da nam to bude glavni cilj i da se za to pripremimo — priča Josip.

Za veoma kratko vreme ovaj bend je uspeo da napravi demo snimke za dve pesme sa kojima su se prijavili na Festival „Omladina” i uspeli da prođu u glavno takmičarsko veče Festivala.

— Naš glavni cilj je bio da uđemo u finalni deo. Ukoliko nešto osvojimo, biće to veliki uspeh, ali je nama mnogo važnije da ljudi čuju našu pesmu i da se mi predstavimo najbolje što možemo. Sviramo rok i pesma sa kojom ćemo se predstaviti je pravi predstavnik tog žanra. Ono što je zanimljivo da će na Festivalu biti različitih žanrova i svako će moći u svom da se predstavi najbolje što ume — kaže Zvonko.

Na Festivalu „Omladina” bend „Blam” će imati svoj prvi javni nastup i priliku da sugrađanima pokaže da u Subotici postoje mladi koji se bave kvalitetnom muzikom.

— Za ovu pesmu sam napisao muziku i tekst. Tekst za pesmu „Život je takav” je nastao na bazi onog što nam se dešava u životu. U trenutku kad je nastala pesma, bend je bio u dosta teškim trenucima, bilo je odustajanja, neki su govorili teško je, ko se danas bavi muzikom. I tako je došlo do raspada sistema. Sve to me je podstaklo da napišem ovu pesmu i da članovima benda, ali i svima koji pesmu budu slušali kažem da na teške situacije treba gledati pozitivno. Pošto uglavnom slušamo pesme u kojima se govori koliko je teško, mislim da će ova naša pesma doneti nešto novo čega dugo nije bilo — ističe Josip.

Festival „Omladina” je prava prilika da se vidi da ima kvalitetnih, mladih autora samo im je potrebna prilika da svoje umeće pokažu.

— Ponovno pokretanje ovog Festivala je značajno za sve mlade autore, jer ovde mogu da pokažu koliko vrede. Upravo na ovaj način svi oni mogu da dođu do izražaja. Drago mi je što ćemo prvi nastup imati u svom gradu i pred svojim sugrađanima. Imam tremu kao pevač, a veliko olakšanja mi predstavljaju ostali članovi benda koji su uz mene. Jedni smo drugima podrška, svako veruje u svakoga i taj duh zajedništva nas čini jakima i daje nam dodatnu snagu — kaže Josip.

Zahvalnost Stipanu Babičkoviću

Ovom prilikom se zahvaljujemo Stipanu Babičkoviću i njegovoj supruzi koji su nam ustupili svoj neiskorišteni objekat za vežbanje. Tamo smo sada napravili jedno svoje mesto, gde možemo da odemo kada želimo i da vežbamo bez vremenskog ograničenja. To za bendove mnogo znači.

Izvor: Milka Matković/Subotičke novine

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*