Butcher

U malom gradu zvanom Subotica, underground scena vec duze vreme bila je ocajna. Mainstream je vladao, na svakom cosku su se mogli cuti narodnjaci i najveci DJ, a klupe su bile delimicno prazne. A onda je odredjena ekipa pocela da se skuplja ko B-marketa na klupama. To su bili punksi, skejteri uglavnom….Onda su im se pridruzili reperi, rastafarijanci, hipici, narkomani, fenseri, radikali, demokrate, klosari, studenti, radnici, shljakeri, Hc likovi i onda je pocela zajebancija. Klupe su zazivele, to je bio odgovor Subotickoj depresiji i monotoniji, Subotickom sivilu, trendovima i shablonima. Ekipa je postajala sve jaca, i zajebancija sve veca. Sve se vise piva pilo svaki dan, i ekipa se sirila.

Onda su pocele zurke kakve davno nisu bile u Subotici, cak su i mnogi stariji likovi koji su se vec odrekli svega toga, ponovo zivnuli. I onda je kao rezultat svega to nastao bend BUTCHER. Tekstovi su bili o ispijanju piva, voznji skejta, fontani, ampulama, Bmarketu… ali su onda oni koji su mislili da su scena subotice (tezga bendovi, obrate, tribjut
bendovi, gimnazijalski rock sastavi) iz pakosto poceli sa prozivkama, na sta su BUTCHERi odgovorili time sto su za svaku prozivku napravili pesmu, u fazonu “i am whatever you say i am”, i tako su nastale pesme “narkoman sam majko” i “satanisticka” – “6 konjanika pakla”… i eto.

Butcher na kraju, pocevsi kao zajebancija postaje veoma do jaja bend, sa dobrom nastupima, a verovatno kljuc uspeha je sto je u pitanju ekipa kako na stejdzu, tako i u publici.Butcher je vise ekipa, nego bend, a ipak i fenomen, simbol Subotickog bunta, rezultat iskrenosti i prijateljstva ali iznad svega zezanje.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T4KIBMwdGFc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ggEUIcGEcaY[/youtube]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*