D ZOO

D ZOO je nastao u Subotici i deluje od oktobra 2010. godine. Članovi benda su Filip Budanović (vokal), Andrej Pejović (vokal), Bojan Andrić (gitara), Ivan Dević (bas), Dušan Pualić (bubanj) i Boris Prćić (pomoćni vokal).
Muzički pravac benda nije precizno žanrovski opredeljen, on nastaje kao kombinacija hip-hop-a i metal-a, uz obogaćivanje zvuka primesama funk-a i rock-a.
Tekstovi benda D ZOO inspirisani su urbanim temama, sa kritičkim diskursom stvarnosti, punim ironije. „To je naš odgovor na svakodnevicu koja nas okružuje, ne vidimo kako je moguće drugačije stvarati.“
Grupa D ZOO u muzičku scenu želi da unese novu energiju, želju za drugačijim komuniciranjem i razumevanjem realnosti.
U junu mesecu je izašao prvi album pod nazivom „Welcome To D ZOO“ na kom bend sarađuje sa izvođačima kao što su: Rajahman, Iskaz, Save da Hood, DJ BKO, Kandžija, OriginAll…
U proteklom periodu D ZOO je ostvario niz značajnih koncertnih nastupa sa grupama Prti Bee Gee, Sunshine, Iskaz, Beogradski Sindikat i Marčelo i Filteri. Zahvaljujući ovoj muzičkoj saradnji sa mnogim značajnim grupama savremene domaće scene, subotička grupa D ZOO stekla je dragoceno iskustvo i uspela je da se afirmiše kao autentični sastav koji dosledno sprovodi svoj multižanrovski, moderni muzički izraz. Zbog svega ovoga, kao i zbog prepoznatljivog scenskog nastupa bend D ZOO sve više osvaja naklonost muzičke publike. Dokaz tome jeste i veoma uspešan nastup na Festivalu “Omladina“ 2012. (decembar mesec). U konkurenciji od 25 muzičkih izvođača D ZOO uspeo je da osvoji jednu od nagrada – nagradu za najbolji tekst.
Prema mišljenju muzičkih kritičara i publike pred bendom D ZOO nalazi se period u kojem se očekuje naredna etapa muzičkog sazrevanja u kojem će ovaj bend pokazati svoj puni kvalitet.

 

youtube kanal http://www.youtube.com/user/dzoofficial

D ZOO

[youtube id=”Orup15uKc0s”]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*