Omladinac 11

Omladinac 11 je počeo sa radom januara 2009. godine. Tada su u bendu bili:  Mirjana Mitrić – Mira (vokal), Branislav Trifković – Brane Schmeiser (bas gitara), Boris Čegar – Čega (ritam gitara sa malo solaže), Kovacs Rudolf – Rudli (bubanj). Zbog različitog muzičkog ukusa njihove pesme su mešavina nastala pod uticajem raznih muzičkih izraza. Zbog toga je dosta teško definisati njihov pravac, ali to je neki post-punk iliti “alternativni dadaistički pop”, kako oni sami vole to da zovu. Imali su nastup na otvaranju izložbe Igora Hoffbauera, poznatog crtača kocertnih plakata i albumskih omota. Takođe, nastupali su na promociji undergraund filmskog ostvarenja “Prvi radni dan” u režiji Stipana  Milodanovića, u kojem se i bend poljavljuje u malo drugačijem sastavu. Snimili su album sa 10 pesama +1 bonus track.  Album je sniman u R&B  kutija studiju, a masterizovan je u Studiju 11.
Nastupili su na Trenchtown festivalu 2010.

[youtube id=”Ql79-wm33V8″ align=”left”]

2011.

U postavi su bili: Mirjana Mitrić – Mira (vokal), Darko Kovačević (bas gitara), Boris Čegar – Čega (ritam gitara sa malo solaže), Kovacs Rudolf – Rudli (bubanj).

2012.

Nakon što je kroz bend prošla i ostavila traga nekolicina prominentnih muzičara subotičke rock scene, bend nastupa u esencijalnom sastavu odnosno kao duo.
Kapriciozne umetnike – muzicare bend je zamenio elektronskim uredjajima to jest jednom aranzerskom klavijaturom. Analogni glas i sentiment koji vokal Mimi proizvodi jos uvek je nezamenjiv. Digitalna tehnologija ipak ne moze da simulira naivnu, stidljivu ali pomalo izazovnu struju emocija koju Tricmi snažno emituje, a u tome joj zdušno pomaže diletantski kontrapunkt sint-majstora Chege cija neumesnost kao i obično biva predstavljena kao autentičnost u muziciranju.
Bendu se pridružuje Dragoljub Ćurčić, zadužen za čudne zvukove sa lapitopija.

Sadašnji sastav: Boris Čegar, Mimi Mitrić, Dragoljub Ćurčić

2014.

Novi spot sastava Omladinac 11

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*