FEMUS 2014

Femus je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

Organizator Femusa je Udruženje „Electe” a domaćin festivala je Muzička škola Subotica.

Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Većinu članova žirija čine istaknuti muzički pedagozi i solisti iz Mađarske, Hrvatske i Srbije, prof. Žolt Romoš, prof. Tomislav Žužak i prof. Aleksandar Tasić. Pravo učešća u takmičarskom delu programa imaju učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji će moći da se takmiče u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.

Ove godine će pored takmičarskog dela programa, u sklopu Femusa biti organizovani koncerti naših vrhunskih umetnika iz zemlje i inostranstva.

Svečano otvaranje Femusa biće održano u Velikoj većnici Gradske kuće 20.02.2014. godine sa početkom u 20 časova. Na završnom koncertu, koji će biti održan 23. februara, subotičkoj publici predstaviće se najbolji takmičari, a žiri će izabrati prvo, drugo i treće mesto festivala. Ove godine, pored nagrada za učesnike, organizator je predvideo i nagrade za najbolje pedagoge i najbolje korepetitore.

Pozivamo sve učenike nižih i srednjih muzičkih škola da nam se pridruže i uzmu aktivno učešće u svim sadržajima Femusa.

više informacija na ovom linku: http://www.femus.info/

Femus 2014

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*