Zli podstanari

Grupa koja je delovala u Subotici u drugoj polovini osamdesetih godina prošlog veka. Muzički nastavlja tamo gde je Marselyeza stala.
Između ostalog, nastupa i na Omladinskom festivalu u Subotici 1988. godine. Neposredno pred nastup (opet, eh!) dolazi do incidenta u garderobi. I dan danas žalim što smo tada sprečili Miloša (u to vreme gitara/glas u grupi) da izgazi organizatore pred svima. Trebao je. Kakvi su samo skotovi prema nama bili tadašnji organizatori famoznog “Omladinskog Festivala”. Uh!
Poslednji nastup Zlih podstanara je bio u Osijeku uoči ovog, poslednjeg rata. Pamtim raspomamljenu publiku, koja nam je dobacivala gomilu uvreda, prelazila prstom preko svojih vratova, pokazujući valjda kako će nas klati, i horski nam skandirala “cigani, cigani”. Oko polovine nastupa su nam isključili struju. Nastao je opšti mrak. Publika divlja. Tada sam pomislio da je sve gotovo… Srećom, niko se nije popeo na binu, a mrak nije potrajao dugo, te smo mi nastavili sa svirkom čim je struja došla, i odsvirali koncert do kraja. Dali smo sve od sebe.
Taj poslednji, je bio i najbolji nastup Zlih podstanara uopšte. Istovremeno to je bio i veoma tužan događaj koji govori o neverovatnoj ljudskoj gluposti, a za nas je predstavljalo otrežnjenje. To je bio kraj sna “zlatnih osamdesetih”….

zli podstanari 2

Članovi:

Predrag Vitner Preda – gitara
Miloš Dulić – gitara, vokal
Vlada Šarčević Prndža – bubnjevi
Dejan Mađarević Švaba – bas
Saša Jurić  –  vokal
Vladimir Đurović – klavijature
Branislav Vučković – bas
Dejan Vučković – bubnjevi

Grupa je snimila 6 demo snimaka u studiju “Modro Oko” u Beogradu.

Dr Fuzz – intervju ( pisana forma )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eBJhTFlV_Nk[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HEP-6mja4nU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lc3r9ufb2Io[/youtube]

zli podstanari 1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*