Vladimir Erdeg Meda

Vladimir Erdeg – Meda rođen je, iz čisto porodičnih razloga, u Zrenjaninu 09.12.1948. godine u kući čiji su donji kraj bašte blago zapljuskivali talasi u to vreme još uvek čistog Begeja (Četri konja debela).
Tri godine nakon toga, iz istih razloga, iz Velikog Be čkereka preselio se u Suboticu gde je relativno mirno proveo sledeće dve godine. Nakon toga se, uglavnom godišnje jedanput, selio iz Subotice u Beograd i obrnuto sve do svoje 15-ste godine kada je konačno shvatio da se živeti može i samostalno i u istom mestu.

Pored toga do svesti mu je doprla i činjenica da na ovoj planeti, sem Beograda i Subotice, ima još mnogo drugih mesta koje vredi videti. Te iste, presudne, 1963. godine postao je, sticajem raznih komplikovanih okolnosti, član Vis-a (za neupućene “VIS” = vokalno instrumentalni sastav) “Komete” koje su u to vreme bile ubedljivo najkvalitetnija rok grupa ovog dela sveta.

Koliko će taj događaj kasnije uticati na njegov život naravno nije znao, ali se zato sa sigurnošću može reći da je te godine muzika u njegov život ušla na velika vrata i u njemu zauvek ostala. Rastao je i sazrevao pored Marksa, Engelsa i Josipa Broza uz Fets Domina, Elvisa Preslija, Šedovse, Klif Ričarda, Pol Enke, Litl Ričarda i mnogih drugih velikana rok muzike koji su svi zajedno bitno odredili način gde će, kada i kako živeti svoj život za koji se slobodno može reći sve osim da je bio, ili da je ne daj Bože sada dosadan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*