Muzički program 11. Summer3p festivala

Ovogodišnje jedanaesto izdanje Summer3p festivala održaće se od 18. do 21. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, a očekuje vas odlična plesna muzika različlite provinijencije, ali i društveno-odgovorne kampanje i akcije koje su neodvojivi deo ovog festivala.

Summer_3P_2013

Od ukupno 20 imena koja će se naći na listi ovogodišnjeg Summer3p festivala pored domaće podrške nastupiće i poznata DJ imena iz Nemačke, Grčke i Mađarske.

summer3p 2012 3

Na Summer3p iz Mađarske u četvrtak, 18. jula, dolazi James Cole – DJ, glavni urednik, vlasnik kluba, grafički dizajner. Kreativan na skoro svakom polju i svuda uspešan podjednako. Osnivač je i glavni urednik jedinog magazina elektronske muzike u Mađarskoj, Hungarian DJ Magazin (MDJ). Pokretač je projekta Badgirls i član je ove formacije zajedno sa Pat Duffom i Shabaamom.

http://www.djbadgirls.hu/

 tijana kabic

Prvi festivalski dan inače počinje sa jedinom damom u ovogodišnjom lineupu – harizmatičnom Tijanom Kabić, a domaća podrška iste večeri biće i Needle i Faktor X.

summer3p 2012 4

Drugog festivalskog dana, u petak 19. jula, stiže Kid Panel (Mađarska), koji je nastupao na seriji događaja pod nazivom „Feel The Funk Baby“ puštajući u raznim underground klubovima Mađarske, Španije i Italije. Bio je podrška DJ-evima kao što su Krafty Kuts, Koma & Bones i Sam Hell, Aquasky, A.skillz, kao i Basement Freaks.

http://www.soundcloud.com/kidpanel

Ime kao što je Pale Penguine, koji će takođe nastupiti drugog festivalskog dana, obećava odličan set. Kao jedan od ključnih figura grčke elektronske scene, živi i radi u Solunu i već skoro 20 godina jedan je od najboljih grčkih Break/Techno/Tech-House DJ-eva. Od 2009. sa KID STRECH-om formira Funky/Disco-Break projekat pod nazivom Pale the Kid. Fokusirani pre svega na Elektro Disco-Break zvuk, uspeli su da izdaju singlove i remixe za Breakbeat Paradise, V.I.M.Breaks, Dirty Drop Records, Warriorz Music i Timewarp Music. Udružen sa STAMA (menadžerom lejbla Erase Records), početkom 2011. pokrenuo je Diablo Loco Records, izdavačku kuću koja se specializovala za Tech-Break/Tech-Funk. Lejbl inspirisan tradicionalnim meksičkim rvanjem. Diablo Loco Records uspeva da startuje sa ekskluzivnim singlom i remiksima koji su ga doveli do prestižne nagrade Breakspoll 2012 Best New Breaks Label Award.

summer3p 2012 5

Ronin8 i Geroxy biće domaća podrška drugog dana Summer3pa.

Ove godine na Moon Stageu u subotu, 20. jula, nastupiće Alex Niggemann talentovani DJ, producent i vlasnik izdavačke kuće Soulfooled iz Berlina. Krajem 2009. našao na 8. mestu liste Resident Advisor‘s „Top 20 Charted Artists“ ispred DJ-eva kao što su Loco Dice, Joris Voorn ili Ben Klock. Niggemann u proleće 2010. pokreće sopstveni lejbl pod imenom Soulfooled zajedno sa Marcom Poppckeom i Ovirerom Fritsche iz Superloungea. Soulfooled izvođači predstvaljaju prelaz između stilova elektronske muzike počev od Deep Housea i Techhousea pa do old school disciplina Detroit i Chicago House. Ono što razlikuje Alex Niggemannov stil od ostalih jeste da ga je teško definisati. Jednu stvar su ipak svi vrlo brzo ustanovili – Alex Niggemann pravi odlične žurke.

Iste večeri za DJ pultom će se naći i Minimalistic, Mark Myself i Chrono & Ascaloon.

Poslednjeg dana festivala (nedelja 21. jul) održaće se velika žurka kojom će se završiti ovogodišnji Summer3p, nastupiće domaći DJ-evi poznati širom zemlje i regiona: Kibz & Dfndr, Scalameriya, Antrax & Miozz, Shirfy.

Za vizuelni deo žurke svake večeri biće zadužena VJ ekipa Kids on Truth.

Više o izvođačima možete pronaći na našoj zvaničnoj prezentaciji – www.summer3p.org

Karte

Karte za Summer3p se već nalaze u prodaji na prodajnim mestima Eventima (na teritoriji čitave Srbije) ili preko sajta http://www.eventim.rs po ceni od 990 dinara za sva 4 dana odnosno 380 dinara za dnevne ulaznice.

Organizatori Summer3p festivala su NVO AŠC i Fondacija Danilo Kiš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*