Novi album grupe „Ana Never“

Subotički ambijentalni post rok bend Ana Never objavio je novi album pod nazivom „Small Years“ za američku izdavačku kuću „Fluttery Records“.

Koncertnu promociju najavili su za početak iduće godine kada će po pristupačnijim cenama omogućiti nabavljanje albuma na kompakt disku. Do tada, album se može naručiti od izdavača, a i dostupan je za preslušavanje na oficijelnoj stranici benda.

“Sa ovim albumom konačno smo studijski zabeležili neke od stvari koje smo svirali na koncertima u poslednjih osam godina. Sve je svirano i snimljeno uživo u Studiju 11 u Subotici”, navode članovi benda.

“U odnosu na naš prvi album, koji je snimljen 2005-e ovaj se umogome razlikuje i po sadržini i po formi samih kompozicija, do nas samih kao članova benda koji smo stariji i zreliji i koji smo kao takvi po prvi put zadovoljni onim što smo postigli radeći u studiju. ‘Small Years’ je album na kojem se nalaze pesme, koje naši fanovi poznaju jer smo ih svirali ranije, ali su ovde po prvi put studijski zabeležene i zvanično objavljene. Ono što je takođe važno napomenuti 2013-e izlazi i naš treći album, koji je takođe već snimljen.”.

Subotičani su na novom albumu imali i specijalnog gosta, violinistkinju Tijanu Stanković. Po njihovim rečima, ona se savršeno uklopila u izvođenje pesme „Future Wife”. Opuštajuća, lagana numera u trajanju od 26 minuta i 34 sekunde, zvucima gitare i violine uvodi slušaoca u album i vodi do druge, nešto mračnije „Half way” koja je ujedno i najkraća pesma na albumu. Središnje mesto zauzela je pesma „Gorgeus one” koja po rečima članova benda, slikovito odvodi slušaoca na najmirnija i najlepša mesta na planeti. Poslednja i najduža numera „To live for” u sebi nosi najviše energije i malo je agresivnija od ostalih pesama.

Na albumu “Small Years” bend je zabeležio neke od numera koje su bile deo koncertnog repertoara u proteklih osam godina. Fizičko izdanje albuma kao i download se mogu poručiti sa zvaničnog sajta izdavačke kuće. Međutim, to je moguće učiniti samo iz inostranstva.

subota, 10 novembar 2012 18:05 Dubravka Rebić ‘ preuzeto sa sajta rocksvirke.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*