Pastir – Kameni pas

(recenzija albuma “Kameni pas”, grupe Pastir)

O sastavu iz Subotice Pastir, pisao sam relativno nedavno recenzirajući njihov prethodni, inače prvi po redu album. Na red je došao drugi, kojeg su nedavno upriličili na uvid javnosti, i to putem free downloada, a može se preuzeti sa njihovog site-a, i takođe kao “fizički” CD, dostupan novinarima, radio poslanicima i drugim muzičkim pregaocima.

“Kameni pas” je album koji na adekvatan i reklo bi se logičan način, nastavlja putem prethodnika. Subotičani su se predstavili sa 11 numera, koje su urađene u klasičnom rock maniru, i to starije, dodao bi retro varijante, gde važnu ulogu imaju tekstovi, a dobar deo ovde čutih bendovih poruka ima humanu i hrišćansku poruku. Na zapadu bi ih nazvali christian rock sastavom, zašto ne u krajnjoj liniji i ovde. Pesme su uglavnom odsvirane u srednjem tempu, prijatne su za slušanje, nema određenih koje se na bilo koji način “drastičnije” izdvajaju, i u centru pažnje da ponovim još jednom su tekstovi sa jasnom, jednostavnom i humanom porukom. Produkcija je urađena u skladu sa stremljenjima članova postave, i takođe na određeni način “vuče” ka periodu 70-ih godina.

Subotički Pastiri na neki svoj način idu svojom stranom ulice, a na vama je da odlučite, da li ćete im se makar kao slušaoci na trenutke pridružiti. A to nije teško, dovoljno je par “kliktanja” sa vašeg PC-a, i evo vas u svetu njihovog aktuelnog albuma.

Autor: Branimir Lokner

preuzeto sa sajta 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*