Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
 

Teatrock

podeli sa prijateljima ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Dolaskom u subotičko Pozorište, Ljubiša Ristić je smesta krenuo u deprovincijalizaciju ne samo te ustanove nego i šire. Predstave se igraju svuda samo ne u pozorištu. Ulice su kulise a zgrada teatra je prepuštena rokerima. Iz stare sale su izvađene stolice i dobijen je fenomenalan prostor za svirku. Pankeri su se uselili u sporedne prostorije i spremaju predstavu FILOKTET a preko dve godine tu će defilovati niz domaćih i stranih grupa (UK Subs, Laibach, La Strada, Misty in roots…).

Nažalost,Teatrock je zatvoren jer su “dobre vibracije“ pretile da sruše krov stare zgrade.

Konačno,1992. Ponovo radi Teatrock, sada u jednoj manjoj sali pozorišta. Subotički rokeri izlaze iz garaža i tu imaju priliku da se predstave publici. Nižu se i koncerti grupa iz drugih gradova a cene ulaznica su simbolične. To je značajno jer je uveliko u toku socijalna polarizacija u društvu i rock kultura se seli na marginu da bi glavni tok prepustila – narodnjacima.

vugi